top of page
Jakob färg_edited.jpg

Jakob Grubbström
dirigent och konstnärlig ledare

 

Jakob är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, Musikhögskolan i Piteå samt Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff, Wales. Utöver uppdraget som dirigent och konstnärlig ledare för Stockholms Kammarkör är han ansvarig för körverksamheten på Framnäs folkhögskola och anställd vid Adolf Fredriks musikklasser där han undervisar i kör.

 

- Jag tog över som dirigent och konstnärlig ledare för kören hösten 2021 och tycker att uppdraget är väldigt spännande. Kören kan musicera på en väldigt hög nivå och jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla kören. Något jag verkligen vill poängtera är den fantastiskt fina stämningen i Stockholms Kammarkör.  

Peter.jpg

Peter Nyqvist

tenor

Arbetar som musiklärare

Peter är körens kameleont och supersociala spelevink och började hösten 2018.

 

- Jag sjöng i en annan kör tidigare när jag fick frågan om att söka till Stockholms Kammarkör. Jag motiveras av det höga tempot och de höga kraven på notläsning och musicerande. Det är roligt med en körledare i min egen ålder som därtill är väldigt professionell och jobbar med en bred repertoar.


- Det var lätt att komma in rent socialt i kören. Jag kände mig fort accepterad och genuint välkommen! 

IMG_5886.jpeg

Åsa Myrvoll
sopran

Arbetar med Lean-Agil transformation på Handelsbanken

Åsa började i kören 2016 då hon blev värvad av en befintlig medlem i kören. Åsa är körens ordförande vilket också gör att hon engagerar sig mycket i arbetet runt kören.

- Stockholms Kammarkörs upplägg tilltalar mig jättemycket då det är en kör som lyckas kombinera fokus och hög ambitionsnivå med gemenskap och glädje. Och eftersom vi hela tiden vill utvecklas, så ser vi till att vi alltid har roliga och intressanta projekt på gång.

- Att kören är fristående gör det möjligt för oss att ta på oss alla möjliga olika uppdrag. Det är vi själva som sätter gränsen för vad vi kan och vill göra! 2018 gjorde vi en turné på Kuba och det var enormt roligt att som styrelsemedlem bidra till att förverkliga en sådan resa. Som ordförande driver jag nu att vi ska knyta fler kontakter med samarbetspartners i Stockholms kulturliv, det finns så många möjligheter där!

Annika.jpg

Annika Inkapööl

sopran

Arbetar som juristassistent

Annika är en av körens sociala personligheter som alltid är på gott humör och delar med sig av sin positiva energi. Annika tycker att det är lätt att ha den rollen i den här kören, vilket inte är självklart i alla grupper. Annika värvades av en tidigare medlem i kören när hon letade efter en kör med höga ambitioner. 


- Jag tycker om kombinationen mellan hög musikalisk nivå och den familjära och tillåtande stämningen i kören. Dessutom är det fantastiskt att repertoaren omfattar så olika typer av musik.

Emma Sjölund, alt

Jobbar som verksamhetschef på Karolinska Sjukhuset

Emma.jpg

Emma Sjölund

alt

Jobbar som verksamhetschef på Karolinska Sjukhuset

Emma har sjungit i Stockholms Kammarkör sedan 2003, när den dåvarande dirigenten tillträdde.

- Jag upplever att Stockholms Kammarkör hela tiden fortsätter att utvecklas musikaliskt. Det sporrar mig som sångare och korist, och gör att jag vill fortsätta utvecklas tillsammans med kören. 

- Jag ser mig som en av dem i kören som ser till att upprätthålla den goda stämningen och föra SKK:s arv och kultur vidare till nya körmedlemmar!

bottom of page